Noutăți

Târg de vinuri – Winetech

”Salut! Sunt Yvona Mardare și te invit la #FabLabIasi, să trăim o nouă experiență cu și despre vin – WineTech.

Eu și echipa mea vom transforma acest spațiu într-o zonă de Wine Festival, în care fiecare participant va putea degusta peste o sută de vinuri!

Odată ce vei păși aici, vei simți neapărat nevoia să rămâi pâna la final, pentru a putea degusta toate vinurile si bunatațile alese cu grijă, pentru această zi.

Cuvintele cheie ale noului concept sunt:
Vin, Relaxare, Socializare, Food Corner si…Tehnologie.

Care ar putea fi legătura dintre vin și lumea digitala? În primul rând revoluția tehnologică recentă a îmbunătățit enorm calitatea vinului. De la folosirea dronelor pentru a proteja și monitoriza via până la temperaturile controlate din crame și aplicațiile care printr-o simplă scanare a etichetei îi permit consumatorului să verifice calitatea, prețul și tipul unui vin. Suntem înconjurați de tehnologie iar lumea vinului nu va mai fi niciodată la fel.

O serie de IT-iști de succes atât la nivel internațional cât și la noi în țară s-au retras din fața calculatorului folosind algoritmii din programare și gândirea analitică pentru a crea un vin care să revoluționeze gustul consumatorului. Un consumator informat, educat și modern care a contribuit la creșterea comerțului online de vin cu 600% din 2006 până acum atingînd o valoare de 4.3 miliarde euro. 11% din vinul cumpărat în UK este achiziționat online în timp ce în Italia doar 0.2% ceea ce înseamnă un imens potențial de creștere pe acest segment. Deja marile magazine online care vând fie vin foarte ieftin, fie vin foarte cunoscut, întâmpină o concurență serioasă din partea magazinelor online boutique care se concentrează pe o selecție atentă a vinurilor de calitate, pe un palier de preț mai generos.

500.000 de utilizatori își publică zilnic opiniile despre vinuri folosind o aplicație care a construit cea mai mare comunitate a consumatorilor de vin având peste 10 milioane de membri. Niciodată cramele nu au avut o expunere mai mare însă, în același timp, niciodată nu au mai fost atât de multe crame producând un vin atât de bun calitativ. Cea mai mare influență asupra consumului de vin o au părerile criticilor și a prietenilor pasionați de domeniu, deciziile de cumpărare fiind prea puțin influențate de reclame. Toate acestea în contextul în care 50% dintre consumatori ar distinge foarte greu un vin care costă 3 euro, de unul care costă 25. (sursa: https://www.slideshare.net/gummyindustries/5-digital-trends-in-the-wine-market-77208341)

E timpul ca toate aceste aspecte să fie puse în discuție și să cunoaștem atât oamenii din lumea vinului cât și pe cei din lumea tehnologiei. O tehnologie omniprezentă, un comerț online în plină dezvoltare, canalele de distribuție în continuă transformare și o abordare personalizată prin intermediul social media. Adică WineTech.„

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *